Wednesday 3 September 2014

Hondencursus

http://hondentraining.nu/hondencursus.html
Hondencursus

Hondencursus


Een hondencursus is van uiterst belang voor iedereen die een gehoorzame, betrouwbare en lieve hond wil.


Een hondencursus is niet hetzelfde als een puppycursus. In een puppycursus leert een pup hoe hij zich moet gedragen in zijn nieuwe wereld. Hij moet leren zindelijk te worden, hij moet door een lang socialisatie programma gaan om zo te wennen aan de mensenwereld. Verder leer je hem basiscommando's als 'nee', 'zit', 'hier' en zaken als aan de riem lopen.


Je bent bezig met het opvoeden van een jong hondje in de mensenwereld. Daarentegen is een hondencursus meer gericht op het trainen van gewenst gedrag van jouw hond.


Tijdens een hondencursus ga je veel verder dan de basiscommando's. Je leert je hond bijv. te blijven zitten op een plek en pas op te staan wanneer jij dat aangeeft. Dat is bijvoorbeeld handig als je een café in moet gaan. Of je kunt hem leren je elke morgen de krant te brengen. Een ander voorbeeld is de zogenaamde agility cursussen, waar je jouw hond traint over en door velerlei versperringen te lopen en springen.


Veel voorkomende gedragsproblemen


Daarnaast komt in een goede hondencursus het voorkomen of afleren van niet gewenst gedrag aan bod. Hieronder staat de veel voorkomende van meest voorkomende gedragsproblemen:



  1. Mijn hond is nog niet zindelijk

  2. Mijn hond trekt aan de riem

  3. Mijn hond bedelt de hele tijd

  4. Mijn hond springt op tegen mijn gasten

  5. Mijn hond bijt tijdens het spelen

  6. Mijn hond is hyperactief

  7. Mijn hond komt niet als ik hem roep

  8. Mijn hond maakt alles thuis kapot als ik er niet ben

  9. Mijn hond blaft te veel

  10. Mijn hond verruïneert de tuin

No comments:

Post a Comment